De vlag uit!

Wat een heerlijk weer!

En zo zittend in de tuin vond ik dat de boel wel wat gepimpt kon worden….
En hier het resultaat, een vlaggenlijntje onder de parasol,kom maar op met dat tuinfeestje ik ben er klaar voor!
Ook zo’n vlaggenlijntje maken?
Haak 5 lossen, maak er een ring van door de naald weer door de eerste losse te steken en sluit met een halve vast
Haak 2 lossen, haak 2 stokjes in de opening, 3 lossen, 3 stokjes in de opening, 3 lossen, 3 stokjes in de opening, 3 lossen en sluit met een halve vaste
Haak 2 lossen, keer je werkje, 2 stokjes in de opening, 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde opening, 3 lossen, 3 stokjes in de volgende opening, 3 lossen, 3 stokjes in dezelfde opening, 3 lossen, 3 stokjes in de volgende opening, 3 lossen, 3 stokjes in de volgende opening, 3 lossen, 3 stokjes in de zelfde opening, 3 lossen, sluiten met halve vaste
2 lossen, keer je werkje, 2 stokjes in de opening, 3 lossen, 3 stokjes in de volgende opening, 3 lossen, 3 stokjes in zelfde opening, 3 lossen, 3 stokjes in volgende opening, 3 lossen, 3 stokjes in de volgende opening, 3 lossen, 3 stokjes in zelfde opening, 3 lossen, 3 stokjes in volgende opening, 

 3 lossen, 3 stokjes in de volgende opening, 3 lossen, 3 stokjes in zelfde opening, 3 lossen, sluiten met een halve vaste.

De hoeken hebben elke keer 2 groepjes van 3 stokjes, de zijkanten hebben steeds 1 groepje van 3 stokjes. Naarmate je driehoek groter word zul je meer enkele groepjes aan de zijkanten krijgen, maar je blijft altijd 3x een dubbel groepje stokjes in de hoeken houden. Wanneer je je driehoek groot genoeg vond kan je het gewoon zo laten, maar zelf maak ik er altijd nog een randje omheen, soms alleen een randje vasten en soms een schulprandje  (1e 3 stokjes, 2e  overslaan, 3e vaste en zo door gaan tot je rond bent) 

cropped-image1.jpg

3 gedachten over “De vlag uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: