Granny tas (ideale huisvrouw deel 3)

image

Nog steeds onderneem ik bij tijd en wijlen pogingen om de ideale huisvrouw in mijzelf te ontdekken, ik heb nog een lange weg te gaan… Maar ik heb weer even contact gehad met de interne en goed verstopte huisvrouw in mijzelf en ben spontaan een boodschappentasje gaan haken! Mocht ik nou naar de markt gaan, om daar bij de groenteboer de laatste seizoensgroenten op de kop te tikken zal ik hem antwoorden dat ik geen tasje wil, die heb ik zelf mee genomen. Om dan heel nonchalant mijn granny tasje tevoorschijn te halen die, hoe handig, mee rekt en vormt naar de boodschappen die erin gaan.  Daarna zal ik mijn weg vervolgen naar de kaasboer… Ach, dromen mag altijd toch? De harde realiteit is dat ik meestal op de terugweg van mijn werk langs een supermarkt scheur, mezelf tussen andere “na het werk boodschappen doende mensen” gooi en al zig zaggend bij de kassa terecht kom en bedenk dat ik geen tasje bij me heb…. Maar goed, het idee is leuk 😉 Voor degene die al contact hebben met hun innerlijke huisvrouw, of wat dichter in de buurt willen komen van dit bijzondere fenomeen heb ik hieronder het patroon uitgeschreven…

Begin met het haken van een hele grote granny square (die van mij is ongeveer 60 cm) Ga dan verder op de granny square op de volgende manier:

Toer 1. Stokjes in de stokjes van de vorige toer. De lossen overslaan
Toer 2. Halve vaste 2 haken 1 overslaan tot rond
Toer 3. Stokjes 1 haken 1 overslaan tot rond
Toer 4. Stokjes 2 haken 1 overslaan
Toer 5. Hele toer van stokjes
Toer 6. Hele toer vasten
Toer 7.   Hele toer vasten
Afhechten
Hengsel

8 vasten op de vorige toer, ik heb ze boven de hoek gemaakt, dan valt het wat mooier. Het hengsel kan je vervolgens met vasten zo lang maken als je zelf wilt. Ik heb het hengsel weer vastgezet boven de hoek aan de andere kant.

8 gedachten over “Granny tas (ideale huisvrouw deel 3)

  1. Tja, of al die groente en kaas en al die andere boodschappen voor mijn grote gezin er in passen en de tas het zal houden, dat weet ik niet zeker. Misschien hem toch maar lekker gebruiken voor de leuke shopmiddagjes, en daar heb ik als niet-ideale huisvrouw altijd tijd voor (of ik maak die tijd er voor!)
    Superleuke tas hoor, wie weet komt het er nog eens van dat ik je idee ga gebruiken…jij kunt er al trots mee showen!

  2. Hoi, wat een geweldige tas. Ik vroeg me af met welke nummer haaknaald je het gehaakt hebt. Super bedankt voor het patroon. Groetjes mandy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: