KreaDoe 2013

Gisteren was het zover, met de kaartjes die ik van Roppongi had gekregen ben ik richting Utrecht vertrokken voor de Kreadoe.
Het idee was vroeg op te staan en bijtijds te vertrekken, op zich een goed idee maar het liep wat anders… Nadat we eindelijk zover waren om te vertrekken (na veel koffie en een stuk later dan de planning was) begon mijn auto mij opeens allerlei commando’s te geven bij het starten. Iets met remvloeistof en onderhoud nu. Aangezien ik best naar mijn auto wil luisteren heb ik mijn garage voor de zekerheid maar even gebeld met de verwachting dat ik te horen zou krijgen dat ik best even door mocht rijden met deze melding, dat mijn auto gewoon wat aan het paniek zaaien was. 20 min later zat ik bij de garage aan de koffie….

Na dit oponthoud wat gelukkig max. Een uur heeft gekost gingen we dan eindelijk richting Utrecht!

20131103-110017.jpg
Bij binnenkomst zag ik allerlei dames een kastje induiken en daar een boekje uit halen, dus volgzaam als ik ben heb ik ook keurig zo’n boekje gepakt en in mijn tas gestopt…

20131103-110156.jpg
De dierenbescherming was ook aanwezig met hun brei een knitten aktie, brei een kitten en help een kitten voor meer info knitten.nl

20131103-110317.jpg

Deze 2 vrolijke sleurkoffers kwamen mij al tegemoet nog voordat ik de eerste stand bereikt had, na een amicaal klopje tegen mijn scheenbeen vervolgden zij hun weg weer

20131103-111619.jpg
Deze stand had ik op de breidagen in Groningen ook al gezien, garen gesponnen van restanten uit weverijen in India, 2 van deze vrolijk gekleurde garenwokkels kon ik niet langer weerstaan en zijn met me mee gegaan. Mijn partner in crime viel als een blok voor het viltwol van de babykameeltjes die ook bij deze stand te vinden waren (diversan)

Voor zover al een geslaagde beurs!

Op zoek naar de volgende wol/garen/vilt stand

20131103-112223.jpg

Maar niet voordat ik mijn tweede ontmoeting met een sleurkoffer had, dit keer mijn tenen…

20131103-112332.jpg
Viltwalhalla voor mijn partner in crime, fantastische kleuren en goeie kwaliteit

20131103-112559.jpg
Ook de retro modellen waren aanwezig

20131103-112710.jpg
Wat was het druk overal! Dit is de stand van Roppongi

20131103-112836.jpg
Zo zagen de paden er uit, op sommige plekker zelfs nog drukker, en ik zag iedereen de hele tijd woest door het boekje bladeren wat ik bij binnenkomst in mijn tas had gestopt. Ik had besloten dat ik dat thuis wel even op mijn gemak door zou bladeren, rare plek om dat hier te gaan doen.

20131103-112952.jpg
Ik heb me ernstig af staan vragen waar de gebruiker hiervan gebleven is… Zou hij/zij in de koffiehoek gedropt zijn onder het mom ga jij maar lekker zitten, gebruiken wij je stoel even als boodschappenwagen? Of zouden ze de “stoelzitter” vergeten zijn in de auto? Of mocht de “stoelzitter” helemaal niet mee en alleen de wagen omdat dat zo handig is?

20131103-113452.jpg
Bij Echtstudio heb ik nog wat katoen en lurex garen gekocht, en terwijl ik in de rij voor de kassa stond nog even in volle verbazing om me heen gekeken naar alle mensen die er waren

20131103-113848.jpg
Ze komen ook in vrolijke kleurtjes

20131103-113921.jpg
En dan kom je erachter bij de laatste stand waar je wat koopt dat je de hele tijd met een couponnenboekje in je tas hebt rond gelopen… Gewoon keiharde kortingen op papier! En wij hadden het niet door…

20131103-114501.jpg

Conclusie:
Hoewel het heel leuk is geweest dit een keer mee te maken denk ik niet dat ik volgend jaar weer ga. De hoeveelheid mensen maakte dat je moeilijk bij de stands kwam en dat wanneer je er stond je ook zonder pardon weggeduwd werd door iemand die ook wilde kijken, daarnaast vond ik het aanbod aan niet standaard garen/wollen enz tegen vallen. Misschien is dat ook niet mogelijk omdat het natuurlijk een hele brede beurs is met alle mogelijke hobby materialen….

6 reacties op ‘KreaDoe 2013’

 1. Wauw! Zo druk was het vrijdag echt niet!! Maarja, in het weekend zijn er meer mensen vrij he.. Inderdaad erg weinig wol. Ik heb zelfs geen garen gekocht, goed he..maar mijn boodschappenlijstje was ook iets anders deze keer hihi. Dat garen is echt mooi wat je hebt gehaald. Of ik volgend jaar weer ga, weet ik nog niet. Iig wel naar de brei en haakdagen en die misschien volgend jaar een stuk dichter bij huis is voor mij en ik heul misschien ook ga staan daar….heul heul misschien…

  Grt,
  Diana

 2. Wauw, nog nooit van deze beurs gehoord. Lijkt me echt wel leuk om eens heen te gaan (behalve om weggeduwd te worden door andere mensen). Tof om je verhaal te lezen!!! 🙂

  1. Het is wel een ervaring hoor, leuk om een keer heen te gaan.

   Ps. heb je schoenen met stalen neuzen? 😉

 3. Wat een kleurig blog, Mara. Leuk om te zien. Ik heb jarenlang heel veel gehaakt. Nu ben ik overgestapt naar de fotografie. Bedankt voor je reactie op mijn blog. Ik ben blij dat ik je via mijn blog heb kunnen helpen met het verbeteren van de foto’s. Groetjes, Joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s