Chocolade, haakdames en kerstballen

De afgelopen dagen ben ik meer dan creatief bezig geweest, het begon afgelopen vrijdag met een chocolade workshop samen met de collega’s bij De Verleiding in Gemertimage

Liters stromende chocolade en daar mag je dan je mal onder houden, ik had daar zo graag met mijn handen in willen zitten! Gewoon even voelen hoe dat nou is, van die warme, zachte en waanzinnig fijn ruikende chocolade maar ik heb me ingehouden… image De schoen op rechts is mijn creatie, deze staat nog steeds onaangebroken op de kast omdat ik hem best heel gaaf vind (en ik nog steeds een beetje misselijk ben van de overdosis chocola) imageNog nauwlijks bijgekomen van het chocolade avontuur mocht ik zaterdag naar Den Bosch voor de haakmiddag van Nicollie en Winkieflash. Ruim 25 hakende vrouwen bij elkaar en allemaal bepakt en bezakt met wolletjes,bolletjes en haakgerei. Hoewel het wat imponerend klinkt zo’n hoeveelheid vrouwen (voor mij in ieder geval wel) was het super gezellig! Hele leuke dames ontmoet, leuke ideeen opgedaan en her en der met een bolletje Simply Soft gezwaaid en er zijn zowaar wat nieuwe fans bij gekomen πŸ˜‰ image En met de kerst in het verschiet heb ik deze kerstballenslinger vandaag afgemaakt, het patroon kan je hieronder vinden. Kortom aan creativiteit geen gebrek gehad de afgelopen dagen!

Patroon Kerstballen slinger

1. Begin met een lossenketting van 6 en sluit met een halve vaste

image

2. Haak in het rondje 3 vasten (eerste stokje) en 16 stokjes, sluit met een halve vaste

image

3. Haak in de achterste! lus van elk stokje van de vorige toer 2 stokjes sluit met een halve vaste

image

4. Haak 3 lossen in een willekeurige lus van de vorige toer, haak in dezelfde lus ook een stokje, in de lus erna 2 stokjes en sluiten met een halve vaste

image

5. Een lossenketting van 50, in het vierkantje op de kerstbal in de 2e en 3e lus een stokje, 25 lossen en de volgende bal aanhaken (2e en 3e lus een een stokje)

image

Ik heb de slinger gehaakt met haaknaald 5, het garen is Julia van Rico, katoen met een glimdraad.

image

6 reacties op β€˜Chocolade, haakdames en kerstballen’

  1. Jammie chocolaaa!Super knap van je,dat je je ingehouden hebt. Ik zou er serieus een probleem mee krijgen πŸ˜€ Iid zonde om op te eten.
    Mooi hoor. Hopelijk ben ik bij een volgende haakmiddag er wel bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s