50 tinten grijs?

Ik vind 1 tint grijs eigenlijk wel genoeg en een paar tinten roze om de boel wat op te vrolijken

tasje haken met kruissteek

Afgelopen weken heb ik gewerkt aan dit tasje, het is 25 cm breed en 12,5 cm hoog. Met haaknaald 4 heb ik 52 lossen opgezet en ben door gaan haken tot ik een lap had van ongeveer 50 cm bij 25 cm, om deze lap heen heb ik een toer vasten gemaakt in dezelfde kleur grijs.

imageDaarna ben ik met een kruissteek gaan borduren, mijn eerste poging was een vleermuis maar omdat het een stuk groffer oogt, borduurwerk op haakwerk was ik daar niet heel erg tevreden over. Een simpele vorm komt beter over dus maar gekozen voor een hartje in verschillende tinten roze.

De binnenvoering erin genaaid en toen de 2 zijkanten in het roze met vasten aan elkaar gezet, daarna de rits, geen idee of ik het juist heb gedaan, ik geloof niet dat ik ooit eerder een rits ingezet heb maar hij zit in geval vast en kan op en dicht, wat wil ik nog meer…Nadat ik de rits ingezet heb ben ik de bovenrand ook nog langs gegaan met vasten zo valt de rits mooi weg, een heel gaaf knoopje aan het ritspieletje en klaar.

rits in gehaakt tasje

knopen mara maakt

Zie hier het hele gave knoopje! Met mijn naam! Deze zijn afgelopen week binnen gekomen en ik ben er super blij mee!  Als ik het niet ga vergeten ga ik ze op/aan al mijn zelfgemaakte dingen hangen/naaien 

Natuurlijk mogen we Sint niet vergeten die deze week ook langs is gekomen. Ik heb dit jaar (net als vorig jaar) weer een surprise gehaakt, ik weet dat de ontvangster het haat om dingen stuk te maken, maar ze moest er toch echt aan geloven 😉 In de eerste instantie wilde ze het cadeautje er niet eens uit halen, maar na de belofte dat het echt heus weer mooi gemaakt kon worden is ze aan de achterkant wat toertjes los gaan halen zodat ze voorzichtig op zoek kon naar haar cadeautje. Na wat EHBO is het beessie er gelukkig  weer boven op gekomen!

5 gedachten over “50 tinten grijs?

  1. Nou met zo’n gave gehaakte surprise hoefde ik het inwendige kadootje niet eens meer te hebben! Ha ha

    Grtzzz
    Angeline

  2. Je surprise is ook wel erg mooi geworden!! Ik snap haar reactie wel hoor.
    En die knoopjes zijn zo leuk… Ik zat er ook al naar te kijken laatst en ik ben bang dat ik ze maar gewoon moet gaan bestellen voor mezelf 🙂

    X Nana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: