Op z’n Tunisch

Gisteren heb ik met een aantal dames een haaksessie “aan de keukentafel” gehad. Zo leuk om te zien hoe anderen het doen, alleen al het vast houden van de haaknaald is een studie op zich…Laat staan het afwerken, opzetten enz enz. Iedereen heeft zijn eigen maniertjes en ik ben dan ook een stuk wijzer geworden in die paar uur, hopen dat ik het allemaal onthoud….tunisch haken met hema garen1 van de dames was bezig met Tunisch haken, voor ik het wist had ik het haakwerk in mijn handen en kreeg ik de uitleg hoe te haken en ik kan jullie zeggen ik ben om! Het is niet alleen heel leuk om te doen, maar de steek ziet er ook nog eens heel gaaf uit (gewoon de basissteek) het werk wordt heel dik en er zitten geen openingen tussen, ideaal voor een deken. Het is best makkelijk en je kan lekker doorhaken zonder al te veel nadenken (kan je tussendoor gewoon andere dingen doen)
Tunisch haken met hema wolHoewel ik nog genoeg andere projecten heb liggen wilde ik het heel graag zelf gaan proberen vandaag, gelukkig was de Hema open en verkopen ze daar Tunische haaknaalden (ik heb alleen 10 gevonden, 3 zou er ook moeten zijn) dus een haaknaald aangeschaft en een bol garen (acryl) passend bij de dikte van de naald (10) de kleur is voor mij erg wennen, maar goed ik was allang blij dat ik het setje had kunnen scoren! Mijn bedoeling is om een col te haken en tegen de tijd dat hij af is heb ik vast iemand gevonden die deze kleur draagt.

Aan de zijkant bij mijn links vind je een link naar een hele leuke site waar je het ook kan leren (Busy fingers, busy life)

2 gedachten over “Op z’n Tunisch

  1. Mara, je moet sowieso een paar maten groter nemen dan de wikkel aangeeft qua haaknaald. Je moet een beetje lossig werken. Als het garen voor naald 3 is dan neem ik 4 of 5. Dan krijg je een lekker soepel projectje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: