of ik nog een boekentip heb?

Gisteren kreeg ik van een beginnend haakster de vraag of ik nog een haakboeken tip heb..

Wat op zich een makkelijke vraag lijkt, bleek opeens vies tegen te vallen, wat was mijn eerste boek? Hoe ben ik ooit begonnen? Hoe heb ik het geleerd? Hoewel het niet eens zo lang geleden is lijkt het wel een eeuwigheid geleden..

2014-01-22 17.07.31Mijn eerste granny square (nou ja, de eerste poging tot in ieder geval, zie foto) is 15 juni 2012 geweest. Ergens had ik een deken gezien van granny squares en dat wilde ik ook! Geen idee alleen hoe ik moest haken en in mijn omgeving was er ook niemand die het mij kon leren. De oplossing? Youtube, ik heb via een Duitse dame in het engels mijn eerste stapjes gezet in haakland. Na enige maanden begreep ik ook de NL termen en kon ik helemaal mijn lol op.

Al snel volgde mijn eerste boekje: Granny squares van Sarah London zij is en blijft 1 van mijn favoriete haaksters, of het komt omdat we allebei de liefde voor granny squares delen of door het kleurgebruik ik weet het niet, maar 1 ding wat zeker is, is dat ik haar boekjes eigenlijk als enige boekjes ook echt gebruik. Natuurlijk heb ik meer  boekjes, over amigurimi’s, gelukspoppetjes haken en haken voor kinderen en nog een hele bups (mijn jaren 60 haakboeken laat ik even buiten beschouwing, oh wat vind ik die geweldig!) maar op 1 of andere manier staan ze in mijn kast en komen ze er niet uit. Op mijn verlanglijstje heb ik nog wel 2 boekjes staan die ik graag zou willen hebben: Haken en kleur van Claire Boeter en Saskia Laan en een boekje van Jorine Tieleman, Stijlvolle ideeën voor je interieur. Ik ben wat selectiever geworden en koop niet meer lukraak alles waar haakpatronen instaan, deze boekjes springen er wat mij betreft uit en ik ben er dan ook wel vrij zeker van dat ik deze ook echt ga gebruiken.

Wat voor mij echt een bron van inspiratie en ideeën is geweest de afgelopen jaren is het internet. Ik heb zoveel geleerd van blogs, zulke leuke dingen voorbij zien komen op Pinterest en via Twitter heb ik de meest geweldige tips gekregen. Het liefst zou ik de vraagster van gisteren naar al deze blogs toe willen sturen, via Twitter wil ik iedereen aan haar voorstellen en via Pinterest zou ik haar genoeg ideeën willen geven voor de aankomende 10 jaar…

Wat zou ik graag een keurig lijstje willen geven met een paar boeken en een paar sites, zo’n fijn overzichtelijk lijstje waar je echt wat aan hebt, maar het lukt me niet. Ik ben bang dat ik mensen oversla, boeken oversla en Belangrijke Tips vergeet te geven. Ik kan niets anders doen dan wat ik hierboven geprobeerd heb te doen, vertellen hoe ik mijn route in haakland heb gelopen. Of het de juiste route is? of de makkelijkste? vast niet en geheid dat iedereen ergens een keer een andere afslag neemt maar het is hopelijk een begin…

Wie van jullie kan mee helpen? Wat was jullie eerste haakboek? welke gouden tip hebben jullie?

3 reacties op ‘of ik nog een boekentip heb?

  1. Mijn eerste haakboek moet nog gekocht worden. Kan door de hoeveelheid keuze nog geen keuze maken.
    Welke wel bovenaan mijn lijstje staat is ‘Kleine kadootjes haken” Die staat al in bestelling.

      1. Wil ‘m eigenlijk maar om 1 ding…. Dromenvanger haken hihi ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s