Filet haken | Patroon

*english below*

Gratis filet haakpatroon

Bovenstaand pistolen kleedje haakte ik een aantal weken geleden al, ik kreeg er zoveel leuke reacties op dat ik besloot het patroon uit te gaan tekenen, wat overigens nog een hele klus was. Ik teken mijn patroon natuurlijk niet zomaar op een kladje, een mooi notitieboek wilde ik daarvoor hebben, A4 formaat en met kleine ruitjes. Wat een zoektocht is dat geworden! Niet alleen ikzelf was op zoek maar zowel mijn online als offline omgeving was mee aan het zoeken, uiteindelijk heeft mijn lief er 1 voor mij gevonden en kon ik aan de slag!

Voor uitleg over filet haken en het lezen van een tel tekening klik hier

gratis patroon filet haken

Breed: 25 vakjes (+/- 33 cm)

Lang: 45 vakjes (+/- 46 cm)

Garen: Phildar cotton 3

Haaknaald: 2.5mm

Opzetten 76 + 5 lossen

Eerste stokje in 8e vanaf de naald en verder volgens de tekening (een wit vakje bestaat uit 1 stokje, 2 lossen en weer 1 stokje en een dicht vakje zijn 4 stokjes)

Ik hoop dat de tekening duidelijk genoeg is, ik ben helaas nog geen computer programma tegen gekomen waar ik dit mooi in uit kan tekenen, mocht er iemand tips hebben hoor ik dat natuurlijk graag!

2014-07-11 09.28.52Voor de afwerking heb ik 4 toeren vasten gehaakt in verschillende kleuren en als laatste een schulprandje (7 st in 1 l, 2 overslaan, 1 hv, 2 overslaan en zo door tot rond) maar er zijn vast zat andere randjes die er ook leuk bij zouden staan.

Klik hier om mijn blog via bloglovin te volgen

—————————————————————–

Gratis filet haakpatroon

The pistol above I crocheted a few weeks ago, I received so many nice comments that I decided to put the pattern online. And of course I had to draw it in a nice new squared notebook and who would have thought it was that difficult to find one here in holland! It really became a quest where my offline and online friends tried to find me one… For more explanation about filet crochet  *click*

gratis patroon filet haken

Hight: 25 squares (+/- 33 cm)

Wide: 45 squares (+/- 46 cm)

Yarn: Phildar cotton 3

Needle: 2.5mm

Start: Chain 76 + 5

first DC in 8th from needle the rest is shown on the pattern (open square 1 DC, chain2, 1 DC and a closed square 4 DC)

I hope the pattern is clear enough, I didn’t find a good program yet to make it on my computer, if you happen to know one I would be happy to hear!

2014-07-11 09.28.52

Finishing touch: 4 rounds SC in different colors and a scalloped edge (7 DC in 1 , skip 2, 1 sc, skip 2 and repeat till finished)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s