Filet haken | Patroon | Caravan

*english below*

Dat ik de smaak van het filet haken te pakken heb zal jullie niet ontgaan zijn, deze keer heb ik een caravan gemaakt. Onze eigen Kip caravan uit 1976 heeft model gestaan en ik vind dat ze er best op lijkt ūüėČ

Al hakende aan de caravan had ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om een “lappendeken” te maken van allemaal filet werkjes aan elkaar. Het begin is er in ieder geval al en er zijn idee√ęn genoeg om een mooie grote deken te maken, het volgende idee is ook al uitgetekend en hopelijk kan ik dat dit weekend gaan proefhaken, ik hou jullie op de hoogte! filet haken patroon caravanVoor uitleg over filet haken en het lezen van een tel tekening¬†klik hier

Breed: 30 vakjes (+/- 30 cm)

Lang: 54 vakjes (+/- 45 cm)

Garen: DMC Natura

Haaknaald: 2.5mm

Opzetten 91 + 3 lossen (je begint aan de zijkant)

Eerste stokje in 4e vanaf de naald en verder volgens de tekening (een wit vakje bestaat uit 1 stokje, 2 lossen en weer 1 stokje en een dicht vakje zijn 4 stokjes)

Filet haken gratis patroon caravan

Annemarie (Haakidee) kwam ook nog met het leuke idee om er een placemat van te maken, gewoon zo of met een stofje erachter en eerlijk gezegd denk ik dat ik¬†zomaar nog eens kan gaan doen….Ik bedoel, hoe gaaf is het wanneer wij voor ons caravannetje zitten met deze placemats op tafel?

—————————————————————————————-

I don’t think it’s¬†a secret that I really enjoy filet crochet, this time I made a caravan.¬†Our own Kip caravan from 1976 was a model and I think she really looks like it.

While crocheting I came up with the idea to make a “patchwork” blanket.¬†I think the caravan is a great start and I already made a fresh pattern, hopefully I can have a try out this weekend, I’ll keep you posted! filet haken patroon caravanFor more explanation about filet crochet¬†¬†*click*

Hight: 30 squares (+/- 30 cm)

Wide: 54 squares (+/- 45 cm)

Yarn: DMC Natura

Needle: 2.5mm

Start chain 91 + 3 (start on the side)

first DC in 4th from needle the rest is shown on the pattern (open square 1 DC, chain2, 1 DC and a closed square 4 DC)

Filet haken gratis patroon caravan

Annemarie (Haakidee) came up with the great idea to make placemats out of it, just like this or with some fabric on the back and I really think that I may do so….How cool would it be to sit in front of our caravan with those in front of us on the table? Well, I think it’s cool…

2 gedachten over “Filet haken | Patroon | Caravan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: