Foto vrijdag | Gehaakte gordijntjes

Of het nou komt omdat ik er meer op let omdat ik zelf een gordijntje aan het haken ben of dat mensen hun gordijntjes weer uit het stof trekken om ze weer op te hangen dat weet ik niet maar ik zie ze opeens weer overal die gehaakte gordijntjes.

Whether it’s because I’m crocheting a curtain myself or that people rescued them from their attic, I don’t know but I suddenly see a lot of crocheted curtains everywhere.

gehaakt gordijntje Deze gordijntjes kwam ik in Coevorden tegen, het huis valt van ellende bijna uit elkaar maar achter elk raam hingen er nog keurig gehaakte gordijntjes.

These curtains I found in Coevorden, the house was near to falling apart but behind every window there where these gorgeous crocheted curtains like nothing was wrong.

gehaakt gordijntje Dit Amsterdamse gordijntje vond ik ook leuk, er is een wat dikkere draad gebruikt en dat heeft toch ook wel wat, het maakt het geheel wat stoerder. Alleen een beetje jammer van die vlek 😉

This curtain I found in Amsterdam, they used a thicker yarn and I really like the look of it, to bad that there is that big stain 😉

2014-gehaakt gordijntje08-08 13.34.57Het is hip in Amsterdam, die gehaakte gordijntjes, deze kwam ik in dezelfde buurt tegen en hoe leuk zijn die olifantjes!

They really like their crocheted curtains in Amsterdam, this one I found just a couple of streets from the other one. How adorable are those elephants!

filet haken gordijnAl die gordijntjes maken dat ik mijn gordijntje zo graag af wil maken! Maar helaas gaat het niet heel snel op naald 1.5. Ik ben wel heel blij met de keus om er nog wat meer kleur aan toe te voegen, nog even flink door haken en wie weet hangt dit nog voor de herfst voor ons slaapkamerraam….

All those curtains really make me want to finish mine quickly, but it’s not going that fast with the tiny needle I use (1.5mm). I am happy that I decided to put some more color in brings more life to it I think, well I guess I have to keep crocheting and hopefully I can hang it before autumn sets in…

Ben je geïnspireerd geraakt? Op mijn Pinterest bord vind je heel veel ideeën voor gordijntjes.

Got inspired and want to get started to? You will find loads of ideas on my Pinterest board

2 gedachten over “Foto vrijdag | Gehaakte gordijntjes

  1. Hallo weet iemand hoe ik aan het patroon van het Amsterdams gordijntje kan komen. Of heeft iemand dat voor mij. gr Dianne

    1. Heb je al op Pinterest gekeken Dianne? Volgens mij staat er bij mij op mijn bord filet haken een patroon wat of hetzelfde is of er heel erg op lijkt…
      succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: