Het is weer kraagjes tijd! | Met patroon

zelf een kraagje haken met patroon

Het is weer kraagjes tijd! Eerder haakte ik al dit kraagje *klik* Dit bleek een favoriet modelletje want ik heb er heel wat mogen maken in de meest heerlijke kleuren. Ik vond het ook wel leuk om een iets robuuster modelletje te hebben net even wat dikker garen zodat het wat stoerder (voor zover je van stoer kan spreken met een kraagje) valt, Bambi van Vinni’s colours (o.a te koop bij Wieniemel.nl) bleek hier heel erg geschikt voor te zijn, ook deze heb ik al in verschillende kleuren mogen maken.

gehaakt kraagje

Zelf maken? Hieronder vind je het patroon

Gebruikt garen: Vinnis colours, Bambi, Baby teal

Haaknaald: 4

Begin met het opzetten van 80+5 lossen met haaknaald 4 (de 5 lossen worden het knoopsgaatje, afhankelijk van de maat van de knoop kan je hier meer of minder van maken)

1) begin in de 5de lus vanaf de haaknaald  (de knoopsgat lossen moeten een boogje gaan vormen). Haak 80 vasten, 1keerlosse en keer je haakwerk.

2)80 vasten (stoppen waar de lus van je knoopsgat begint), 1 keerlosse,keer je haakwerk

3) 2 Vasten in eerste steek verder met vasten, in de 20ste lus 2 vasten, verder met vasten, 40ste lus 2 vasten, verder met vasten,60ste lus 2 vasten, verder met vasten, 80ste lus 2 vasten,  3 lossen, keer je werk

4) *stokje in de 3e lus,losse,stokje in de 1e lus (dus terug),losse*, *dit herhalen tot eind in de laatste lus haak je een stokje om de boel mooi recht te maken.

5) 5 lossen,*stokje in de opening van de vorige toer,3 lossen*, *dit herhalen tot eind, het laatste stokje gaat in de laatste lus van de vorige toer.

6) 1 losse, in de ruimte van de vorige toer * 1half stokje, 1 dubbel stokje, 1 half stokje, 1 vaste op het stokje van de vorige toer*  *herhalen tot het einde sluiten met een halve vaste

De boel even strak trekken/blocken

en klaar!

Klik hier om mijn blog via bloglovin te volgen

3 gedachten over “Het is weer kraagjes tijd! | Met patroon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: