Garen liefde | Crazy Zauberball

Een paar weken geleden vond ik bij Jawol in Rotterdam deze heerlijke bolletjes, ze lagen in een mandje vol met de mooiste kleuren en ik kon de winkel echt niet verlaten zonder er 2 mee te nemen… 2014-09-25 13.00.05

Crazy Zauberball, alleen de naam vind ik al fijn! Het is een sokkenwol wat bestaat uit 75% wol, 25% polyamide en er zit 420 meter op een bol (100gr). Het is een tweekleurig getwist garen en heeft een heel gaaf kleurverloop.

Het garen komt van Schoppel wolle, een Duits bedrijf wat zich wil onderscheiden door het maken van bijzondere garens in originele kleuren. Met minder dan de hoogste kwaliteit nemen ze geen genoegen en dat zie je zeker af aan het garen! Ik denk dat er ook snel nog meer van deze bolletjes gaan volgen, zeker omdat ik 1 bol al aan Oma heb afgestaan zodat deze er sokken voor Lief van kon breien 2014-10-11 10.30.12-1

Bovenstaand zie je de bol die ik zelf heb gehouden, een zwart/magenta/paars achtige bol. Het was de bedoeling een muts te maken in een ribbel steek maar door het kleurverloop kwam de steek niet heel erg duidelijk uit dus heb ik geheel weer uitgehaald, ik heb er alweer een ander idee voor. Het garen haakt heel lekker weg (nld4) alleen begin ik wat moeite te krijgen om zwart te haken, zonder leeslamp red ik het echt niet meer (maar dat geef ik natuurlijk niet toe 😉 )

2014-10-14 16.09.14-1Hierboven het garen wat naar Oma is gegaan, het heeft een heel ander verloop en veel meer kleuren, het worden echt gave sokken! Ook Oma is ook onder de indruk van het garen, mooie kleuren en het breit erg fijn (nld3). Er zit ruim voldoende op voor 2 lange sokken

Kortom een garen wat ik zeker nog wel een keer wil gaan gebruiken, hoewel niet erg goedkoop (zo tussen de 10 en 12 euro) is het het geld wel waard. Mooie kwaliteit en die kleuren!

Wil je nog meer van mijn favoriete garens zien? Op de site van Roest haakt staat een overzicht van mijn meest gebruikte garens *klik* en je vind er ook de favo garens van andere hakers en breiers

Klik hier om mijn blog via bloglovin te volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s