Offline zondag

Het is zondag avond 10 uur en ik ben al bijna 24 uur internetloos….
Dat is voor mij best een dingetje…

Vorige week besloot ik een offline zondag te houden, om te kijken of ik dat kon en hoe het me zou bevallen. Ik kan jullie zeggen, het valt me tegen….

Mijn internetloosheid is vanochtend bij het wakker worden begonnen, normaal is het kijken op mijn social media en mail 1 van de eerste dingen die ik doe en nu moest ik op zoek naar iets anders om te doen bij de koffie, nu heb ik afgelopen week een nieuw haakboek “Historisch Haken” gekocht en daar viel nog wel wat in te lezen, de inleiding bijvoorbeeld, ik kan me niet heugen dat ik ooit de tijd en de rust heb genomen om ook de niet patronen van een boek te lezen. Blij dat ik heb gedaan want het blijkt reuze leuk te zijn om wat achtergrond informatie te lezen over het boek en de ontwerpers.

nostalgisch haken

Het is een inspirerend boek met mooie sfeerfoto’s en prachtige  ontwerpen die ik zeker wil gaan maken. Met 1 ontwerp ben ik al begonnen, er staat een gordijntje in wat in een leuke steek gehaakt is, die steek gebruik ik nu voor een sjaal. Het ontwerp voor een hondenjasje vind ik trouwens ook super maar mijn hond denk daar denk ik heel anders over…

boek historisch haken

Het garen wat ik ervoor gebruik is sokkenwol van Lana grossa (meilenweit)in de kleur Bali gehaakt op nl. 3. Heerlijke kleuren voor de herfst toch?

gehaakte sjaal uit nostalgisch haken

Het is een mooie afleiding voor vandaag, bladeren door het boek en af en toe wat haken maar er waren ook momenten dat het niet op internet mogen niet zo makkelijk was en ik geen afleidend haakwerk bij de hand had. Momenten waarop ik stond te wachten, bij de kassa of de parkeer automaat greep ik automatisch al naar mijn telefoon. Of de momenten die ik wilde delen op Twitter of Instagram. Het valt me op hoe gewoon het is geworden om altijd alles maar te willen delen of continu op de hoogte te willen zijn van wat er gebeurd, of dat nou mijn eigen internet omgeving is of het wereldnieuws, de continue stroom van informatie die ik dagelijks tot me neem en waar ik blijkbaar dus moeilijk zonder kan blijkt stukken groter te zijn dan ik vermoede. Ik heb voor mezelf het besluit genomen dat ik internetloze zondagen blijf doen tot de zondag komt waar ik zonder problemen offline de dag doorkom…

PS Dit bericht is trouwens offline getypt en ik zal het maandagochtend pas online zetten

6 reacties op ‘Offline zondag

 1. Constant online zijn is werkelijk onnodig (en dat van iemand die een eigen bedrijf heeft én geld verdient als journalist en WEBredacteur). De constante drang om alles maar te delen is echt een beetje problematisch aan het worden (niet bij jou hoor, gewoon in het algemeen). Ik zie ZO vaak dingen waarvan ik denk: zou je dat nu wel online zetten? Ik doe met één zakenrelatie al minder zaken omdat ik ongemakkelijk word van de foto’s die zij op Instagram plaatst (in veel te weinig kleding enzo…). Ik heb een jaar geleden besloten heel bewust dingen wel/niet op social media te plaatsen en bewust tijd ‘away’ van de computer te nemen. Werkt goed voor de creativiteit, vind ik. Social media worden niet voor niets time-suckers genoemd.

  1. *grinnikt om de zakenrelatie met weinig kleren* maar je hebt gelijk, soms lijkt het wel of mensen niet meer beseffen dat er echt heel veel mensen meekijken
   Vond je het moeilijk in het begin om minder online te zijn?

 2. Goed gedaan, zo’n internetloze dag! Onlangs had ik een technisch probleem en kon ik 3 dagen niet op internet, dat was even wennen! Maar het leven is interessant genoeg zonder pc 🙂 Toch is het een goeie tip om bewust eens zo’n dag in te bouwen.
  Dat boek waar je het over hebt, heb ik al enkele keren uit de bib ontleend. Er staan zo’n mooie foto’s in! Als je dan ook nog zo’n mooi garen gaat gebruiken, zal het resultaat niet anders kunnen dan fantastisch zijn! Ben benieuwd 🙂
  Groetjes, Sigrid

 3. Je hebt me wel aan het denken gezet, ik sta letterlijk op met mijn telefoon en ga er mee naar bed om íe zelfs als mijn wekker dient. Hoe makkelijk grijp je dan naar je telefoon om meteen maar even online te gaan….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s