De doldwaze wol 3 daagse

Zou het bestaan? Een overdosis aan bolletjes&wolletjes?
Over workshops, de haak en breidag en de Lana Grossa haakparty

bolletjes en wolletjes

Drie dagen bolletjes, wolletjes en workshops…

Het begon donderdag avond bij Weldraad daar gaf ik mijn laatste les van de beginners cursus haken. Wat is dat gaaf om te zien hoe mensen de eerste les binnen kwamen en hoe ze na 5 lessen de mooiste dingen zelf maken. Ik vond het jammer dat het de laatste les was maar wanneer ik zie hoe ver ze gekomen zijn ben ik best een beetje trots op ze. Sommige gaan nu lekker hun eigen gang en een aantal anderen komen naar de nieuwe cursus die ik ga geven bij Weldraad, super leuk en heel veel zin in! (voor meer info kan je op het kopje workshop klikken)

haak en breidag 2015 zwolle

Vrijdag ging ik alweer vroeg op pad om Oma op te pikken. Het is een beetje jaarlijkse traditie geworden om samen naar de haak en breidag in Zwolle te gaan. Na mijn eerdere, ietwat kritische  berichtjes over de breidag was ik dit keer erg benieuwd wat ik er van zou vinden. Her en der had ik al vernomen dat er dingen veranderd zouden zijn en ik was bloed nieuwsgierig natuurlijk! Bij binnenkomst leek het al een stuk drukker dan voorgaande jaren en er waren (voor mijn gevoel in ieder geval) een stuk meer kramen dan de laatste keer in Rijswijk. Voor het eerst had ik me ook opgegeven voor een workshop, Ests haken van Ploon van Wijk.

haak en breidag 2015 zwolle

Het is leuk om en keer gedaan te hebben en een eerste kennis making te hebben met Ests haken. Ik denk dat je het het beste kan omschrijven als een kleurrijke manier van kanten randjes haken. Natuurlijk is een uur te kort om er echt diep om in te gaan maar de beginselen daar kan ik denk ik zelf wel op voort borduren (ik hou me in, geen flauwe woordgrapjes) Terwijl ik aan het stoeien was op zijn Est was Oma naar een lezing van Puk Vossen gegaan” Trends en vernieuwingen in het breien”. Naast Puk waren er nog andere lezingen en deze waren gratis toegankelijk. Wat ook erg leuk was, was de garenproeverij. Dit jaar was het voor de eerste keer en ik hoop echt dat ze er mee door blijven gaan. Rita Huijink liet ons in een uur tijd kennis maken met een aantal verschillende garens van de standhouders die aanwezig waren.

haak en breidag 2015 zwolle

We kregen een klein bolletje om “te proeven” en terwijl wij een klein toertje met het garen aan het haken of breien waren vertelde Rita wat meer over het garen. Ontzettend leuk om zo meer te weten te komen over verschillende materialen. Nog niet eerder ben ik zo lang op een haak en brei dag geweest en ben ik met zo’n voldaan gevoel naar huis gegaan, natuurlijk niet met lege handen.

haak en breidag 2015 zwolle

Naast bovenstaande heb ik ook nog flink wat sokkengaren kunnen swappen her en der voor mijn granny deken, zo leuk om te zien dat steeds meer mensen aan de sokkenwol dekens gaan en het leuk vinden om garens uit te ruilen

Kortom ik heb een topdag gehad, Oma heeft een topdag gehad en ik kijk nu alweer uit naar de volgende editie.

lana gross haak party knottenwol Delft

Zaterdag was de laatste dag van de doldwaze wol 3 daagse, een garen party van Lana Grossa georganiseerd door Lisanne ( Draad&praat)bij Knottenwol in Delft  met 20 bloggende, Instagrammende en hakende vrouwen. Wat was het geweldig! In eerste instantie vond ik het wel wat overweldigend natuurlijk, 20 vrouwen bij elkaar in een kleine ruimte is toch nooit helemaal zonder risico, maar hé living on the edge dus tijgerpumps aan en gaan. Wat was het leuk!

lana gross haak party knottenwol Delft

De tafel lag vol met heerlijkheden, om te eten en om te haken! Lana Grossa had zoveel mooie bolletjes&wolletjes voor ons mee genomen die we allemaal mochten proberen, van harig tot glitterig en alles daar tussen in. De tijd vloog om gehaakt, gepraat, gegeten en gedronken en echt waar, alle 20 vrouwen waren leuk 😉lana gross haak party knottenwol Delft

net toen ik dacht dat we al het moois al gekregen hadden bleek dat we bij het weggaan nog een bizar grote goodiebag kregen vol met fijns van Lana Grossa, Knottenwol en zelfs nog een paar kaartjes van Draad&praat. Ik ben er nog stil van en heb denk ik nog een week nodig om alles te laten bezinken…. De eerste projecten staan al op de naald met het garen en natuurlijk laat ik deze snel hier zien. Lieve Lisanne, Francis en meneer van Lana Grossa, ontzettend bedankt voor al het moois! Lieve dames die ik heb gesproken, ontzettend leuk jullie ontmoet te hebben!lana gross haak party knottenwol Delft

Na deze 3 doldwaze dagen trek ik mezelf even terug in een berg fluffy garen en ga ik alles eens even rustig laten bezinken…

5 reacties op ‘De doldwaze wol 3 daagse

  1. Wat een heerlijke 3daagse is dat geweest. Snap best dat je nu alles moet laten bezinken. Heb nog getwijfeld naar Zwolle te gaan, maar ga volgende week naar de KreaDoe. Geniet van al je mooie bolletjes!!
    Groetjes Sandra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s