Op bolletjes en wolletjes reis

Het is een tijdje stil geweest hier op mijn blog. Een gebrek aan inspiratie, weinig tijd en zo nog tig andere redenen. Waar het eigenlijk op neer komt is, ik was er gewoon even helemaal klaar mee.

Maar het borrelt weer, al een tijdje loop ik ergens mee rond en ik ga er wat mee doen. Nog niet zo heel lang geleden zei iemand tegen me “kijk wat een mooie wol ik heb!” en dit zeggende kreeg ik een baal acryl in mijn handen geduwd. Ik kreeg moeite met ademen, trillende handjes en ik kon niet anders dan heel rustig tot 10 tellen…

Was het de acryl? Niet mijn favoriete garen en ik ontwijk het tegenwoordig met liefde maar dit was niet wat mij de eerder genoemde lichamelijke sensaties gaf. Het feit dat iemand acryl wol noemt en eigenlijk  het verschil niet weet tussen deze twee is wat mij elke keer weer onrustig maakt. Het is namelijk niet de eerste keer dat ik het hoor en elke keer wil ik weer heel hard roepen dat acryl geen wol is! Maar ik hou me in. Ik begrijp ook dat een vrouw die schuimbekkend staat te bleren dat wol van een schaap komt en niet uit 1 of ander synthetisch vat niet serieus genomen gaat worden. Sterker nog, toen ik een aantal jaar geleden begon met haken wist ik ook nog nauwelijks wat er allemaal te krijgen was en had ik nog geen idee van alle verschillende soorten en materialen. Want dat er veel is dat is iets wat ik wel geleerd heb de afgelopen tijd en dat er nog veel meer te ontdekken valt daar ben ik ook van overtuigd.

Garens zijn onder te verdelen in verschillende groepen, synthetisch, plantaardig (plant based) en dierlijk (proteïne based) en het lijkt mij leuk om de aankomende tijd hierover te gaan schrijven en de verschillende garens te gaan ontdekken. Welke materialen zijn er? Hoe worden ze verkregen? Wat zijn de voordelen maar natuurlijk ook wat zijn de nadelen?

Het lijkt mij leuk jullie mee te nemen in deze ontdekkingstocht en ik ben heel benieuwd wat er allemaal nog te ontdekken valt.

Gaan jullie mee op garen ontdekkingsreis?

Voor volgende week staat er katoen op de agenda mochten daar vragen over zijn gooi ze hieronder in een opmerking en misschien dat ik die dan volgende week kan beantwoorden.

2 reacties op ‘Op bolletjes en wolletjes reis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s