Bolletjes en wolletjes reis – Citytrip naar Den Haag

 

Garen proeverij
Cross & Woods - Den Haag

 

Een city trip naar Den haag om een garenproeverij bij te wonen in de leukste wolwinkel van Den Haag -> Cross & Woods

 

 

Bij aankomst zat de winkel al aardig vol met andere wollige dames die de reis ook gewaagd hadden en nog voordat de wolletjes op tafel stonden zat de sfeer er al goed in. Ik heb de aanwezige dames eens nader bestudeerd in hun wollige habitat en ik heb zeker wat overeenkomsten kunnen ontdekken. Het slaken van kreetjes bij het zien van een fijn bolletje, de neiging om alles te willen aaien en her en der zag ik zelfs een neus de wol in gaan om het schaap te ontdekken wat erin verstopt zat. We waren er allemaal klaar voor!

 

De C&W dames hadden het super verzorgd, er was lekkers om te eten en er was lekkers om mee te spelen. De garens die we mochten proeven kwamen 1 voor 1 op tafel en werden door Eloise voorgesteld aan ons

 

jamieson smith shetland wool

Het eerste garen wat we mochten testen was Jamieson Smith – Shetland Heritage. Wol van de Shetland eilanden, ongeverfd en ik had eigenlijk verwacht dat het iets ruwer aan zou voelen maar het viel me alles me. Een garen wat zeker in mijn top 3 van die dag thuis hoort

 

 

2017-06-04 14.27.14

Moeke Yarns, een Roemeense wol waar ik al regelmatig over geschreven heb. (ik hou van moeke!) We mochten een stukje haken met de Heritage, een 1ply met 60% merino (mulesing vrij) en 40% Tigaie wol ook deze is ongeverfd

 

2017-06-04 14.39.05

Er stond ook een Boucle garen van Kremke op het menu, 89% Alpaca en 11% polyamide ( zonder die toevoeging zou het garen uit elkaar vallen) dit garen is alsof je met wolkjes werkt! ( het haakt niet echt geweldig maar niets is onmogelijk natuurlijk)

 

 

2017-06-04 14.50.02Cowgirlblues sockyarn, een wat dikker sokken garen van 100% merino (mulesingvrij). Het garen heeft een wat hogere twist en ik vind dat wel heel lekker werken. De kleur vind ik trouwens ook echt om van te kwijlen…

 

 

2017-06-04 15.13.46Vinnis colours Nikkim, een handgeverfd katoen garen uit Zuid Afrika, fair trade en in heel veel kleurtjes te krijgen. Het was overigens ook het enige katoentje van de dag.

 

 

2017-06-04 15.22.42

Isager Alpaca 1, dit garen staat in mijn top 3 van de garens die ik mocht proeven, super zacht en die kleur! Op de foto komt het niet heel mooi uit maar er zaten allerlei tinten blauw/paars in, zo mooi! Wel een dun draadje dus ik heb hem dubbel gebruikt in mijn proeflapje.

 
2017-06-04 16.01.00The Fibre Co. Acadia, ook weer een fijn garen, wat dikker dan de rest en een nogal aanwezige twist. Ik zie mezelf van dit garen nog wel een vestje of een trui breien. Mooie stoere look en ik denk dat het heerlijk draagt. Het bestaat uit 60% merino, 20% baby alpaca en 20% zijde

 

 

2017-06-04 16.05.17

Die kleur! Oh men! Liefde! Maar het garen zelf is ook liefde hoor, een lace garen dus redelijk dun maar boterzacht. Ook weer een garen van The Fibre Co. Road to China en bestaat uit 65% baby Alpaca, 15% zijde, 10% kameel en 10% kasjmier

 

 

2017-06-04 16.16.26en als laatste wolletje mochten we spelen met wat Hedgehog fibre, 100% merino, skinny singly en in vrolijke kleurtjes. Hedgehog heb ik al wat vaker mee gewerkt en de kleuren zijn absoluut super.

 

 

 

Maar hebben we dan alleen maar zitten staren naar al die stokjes met die draadjes? Nee zeker niet! We waren allemaal een proeflapje aan het breien/haken om ook te zien en te voelen wat het garen doet, hoe is de drape? Hoe is de stitch definition? Zelf geef ik altijd de voorkeur om wat te free weelen met een gehaakt rondje en hoewel ik de materialen en kleuren nooit zelf bij elkaar zou zoeken ziet het er niet eens heel beroerd uit…

 

Het was een heerlijke middag en na afloop kon ik nog even nagenieten met een goodiebag waar een aantal van bovenstaande garens inzaten,  Ito en de skull patch kon ik natuurlijk niet laten staan. Ondertussen ben ik al ijverig aan de slag gegaan met de garens en is het uiteindelijke resultaat hopelijk een toffe sjaal, wil je die vorderingen volgen dan kan je me volgen op Instagram

 

Mochten jullie nou ook op een klein stedentripje naar Den Haag willen gaan, bij Cross & Woods werken 2 prima gidsen om jou de wollige wereld te laten zien en er alles over te vertellen. Je vind ze op Westeinde 73B in Den Haag

 

Voor wie meer wil lezen over mijn Bolletjes en Wolletjes reis, op mijn pagina Bolletjes en Wolletjes reis vind je wat ik eerder heb geschreven, o.a over katoen en bamboe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s